FÓRUM GASTRONÓMICO A CORUÑA 2019

É O MAIOR ENCONTRO PARA Os PROFESIONAIS DO MUNDO DA GASTRONOMÍA.
O Forum Gastronómico é un evento innovador e pioneiro. Os miles de visitantes de cada edición aválano como un dos encontros máis importantes e prestixiosos do circuíto gastronómico mundial.
Ao longo de tres xornadas pasaron por ExpoCoruña máis de 24.000 visitantes únicos, superando a cifra de 2017, o que confirma unha vez máis a consolidación do evento en Galicia e na Coruña.

150 relatores realizaron preto de 90 actividades repartidas entre o Auditorio, o taller, o Ágora o Wine Circus e a aula de Cultura Cervexeira, ademais das actividades realizadas nos espazos dos expositores como os de Estrela Galicia, a Consellería do Medio Rural, Economía social de Galicia representando ás cooperativas agrarias, Cafés Candeas, Deputación de Pontevedra, Deputación da Coruña, Gourmet O Corte Inglés ou Siboney, entre outros.

Así mesmo, relatores e prescritores manifestaron o acerto do eixo temático deste ano, as cociñas do Atlántico, que permitiu coñecer as tendencias culinarias dos diversos territorios do Atlántico, por exemplo o territorio invitado, Canarias, que trouxo ao Fórum unha representación de cociñeiros e produtos de cada unha das súas illas.

Doutra banda, é importante sinalar o alto grao de satisfacción dos expositores, que estableceron numerosos contactos comerciais nunha superficie feiral que creceu nun 20% respecto a a anterior edición. Tamén cabe destacar que participaron 250 empresas demostrando así que Fórum é un evento de referencia e unha gran plataforma de negocio para as empresas do sector na que conviven en perfecta harmonía as grandes marcas con pequenos produtores.

Ademais, este ano apostouse por sectores como a maquinaria, que potenciou aínda máis a visita dun público profesional, así como o do café ou a cervexa. Tamén cabe destacar o protagonismo que adquiriu o sector do viño, con máis de 200 referencias representadas na feira e con numerosas actividades que atraeron a catadoras, enólogoes/enólogos e especialistas.

Desde a organización de Fórum Gastronómico quérese subliñar o apoio do sector profesional que lle acompañou desde a primeira edición e fai posible este gran evento.

Resumo da xornada:

Pola mañá a cociña canaria foi a protagonista no Auditorio con Cristo Hernández ( Gyotaku) de Tenerife; Arabisén Quintero (Casa Juan) do Hierro; Juan Carlos Curpa (O Xardín do Sal) da Palma; Germán Blanco (A Fervenza do Porto) de Lanzarote; e Borja Marrero ( Tejeda) de Gran Canaria. Pola tarde o servizo de sala tomou as rendas con Juan Moll, responsable de sala do grupo Robuchon, Pepe Solla (Casa Solla) e Xoán Cannas. No marco do Wine Circus Fórum Veu ofreceuse unha sesión sumamente innovadora, na que, por primeira vez nun evento gastronómico, a cociña púxose ao servizo da sala, cociñando pratos en función dos viños elixidos polo catador. Contou con Ismael López e Pepe Solla (Casa Solla); Pedro Ferreira e Pedro Lemos (Restaurante Pedro Lemos, O Porto); Ismael Álvarez, Stefania Giordano e Joseán Alija ( Nerúa, Bilbao): ademais de Audrey Dourei ( Celler de Can Roca, Xirona).

Pola súa banda, Julio Blanco ( Pomme Sucre), Paulo Airaudo (Amelia), Alberto Lareo (Manso), Daniel López (Ou Camiño do Inglés) e Juanlu Fernández ( LÚ, cociña e alma) foron os protagonistas dos talleres.

No Ágora falouse de queseros artesáns galegos e da Comunidade Slow Food Alimentos do Camiño, ademais das actividades dos expositores coa Consellería do Medio Rural, Pemento da Beira e Deputación dá Coruña.

As Wine talks do Wine Circus Fórum Viño,  estiveron protagonizadas por Ismael Álvarez (Catador Nerua); Laura Montero (Enóloga Terroir en Botella); José Luis Bouzón (Adega Casa Beade); Pepe Albela (Mestre destilador en GOD) e Diego Diéguez ( Cume do Avia). Nas conversas foi a quenda de Pepe Solla (Casa Solla) e Xoán Cannas (Instituto Galego do Viño) pola mañá e Fernando González (Adegas Algueira) e Fabio González (Adegas Algueira) pola tarde.

A Cata a cegas contou con Marcos Docasal Pereira (Catador e Area Manager Casal de Armán); Aroa Vermello Álvarez (Catador e propietaria Manuel Vermello); Antón Fernández Noguerol (Catador e formador INGAVI); Yolanda Díez Trabanca (Catadora e propietaria Living Vigo) e Ismael López Tubío (Catadora Casa Solla).

A aula de Cultura Cervexeira seguiu con máis actividades con Hijos de Rivera, Catalan Brewery, Cervexas Familia 1906, BrewDog e Cervexa Nós.

Tamén tivo lugar o Certame de Mixología Maeloc que puxo a proba a creatividade dos profesionais á hora de elaborar cócteles con sidra, resultando gañador Diego Abal, de Ou Ratiño Pequeno (Bueu).

Este Fórum Gastronómico A Coruña 2019 contou co apoio de Estrela Galicia como patrocinador principal ademais de Cabreiroá, Callebaut ou Fagor Industrial, as colaboracións de Pemento da Beira, Deputación de Cáceres, Aceites Abril, Cega Audiovisuais, Poxadas ou o Concello dá Coruña, e o soporte técnico de Makro, Instituto Galego do Viño, Gadis, Bragard, Josmaga, Tawi, ICC, Sargadelos, Sammic, KitchenAid ou Audi Lanzo, entre outros. Ademais Canarias foi Territorio invitado e contou  co apoio do Gobierno de Canarias.

Nacido en 1999, o Fórum Gastronómico celebrou este 2019 os seus 20 anos de vida. Actualmente conta con tres sedes, Xirona, Barcelona e A Coruña.

 

 

 

 

 

Deixa un comentario

Este sitio emprega Akismet para reducir o spam. Aprende como se procesan os datos dos teus comentarios.

Uso de cookies

Utilizamos cookies propias e de terceiros, como Google Analytics, para optimizar a túa navegación e realizar tarefas de análise. Entendemos que estás conforme se continúas navegando nesta web. Política de cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies